Duurzame aanpak

Vollegronds aardbeien worden in Nederland steeds zeldzamer. Dat heeft te maken met het arbeidsintensieve proces. Omdat we bij HG Eerenburg houden van de traditie en het ambacht, investeren we bewust wel in de vollegronds aardbeienteelt. We hebben de grond hard nodig om de lekkerste aardbeien te telen. Vanzelfsprekend zijn we daarom zuinig op het bodemleven.

We zijn gecertificeerd volgens GlobalG.A.P. verantwoorde teelt.

Duurzaam bodemleven

We passen precisielandbouw toe om verspilling tegen te gaan. Onze machines zijn GPS-aangestuurd zodat we de bodem niet onnodig belasten. We bewerken de grond alleen daar waar de aardbeienplanten komen te staan.

Na de aardbeienoogst, maaien we de planten, ruimen we het veld en plaatsen we groenbemesters, zoals Afrikaantjes. Deze eenjarigen houden de grond vol en stevig. Zo hebben we minder biologische middelen nodig voor bestrijding als we in maart de eerste aardbeienplanten weer uitplanten. Door de bodem het hele jaar beplant te houden, blijft bij regen de grond bij elkaar. Voedzame stoffen blijven behouden. Dat maakt onze planten mooi en weerbaar. Dat proef je!

Duurzaam omgaan met personeel

In juni begint het plukken van de aardbeien. Daar zijn vele handen voor nodig. Wij werken samen met medewerkers uit landen als Polen, Roemenië en Bulgarije.

Vele families ondersteunen ons al jaren bij de oogst. Deze plukkers zijn bij ons in dienst. Hun huisvesting tijdens het plukseizoen regelen we in eigen beheer. Voor het duurzaam omgaan met ons personeel zijn we gecertificeerd volgens GRASP.

Proef de sfeer

We hebben een prachtig bedrijf. Dat laten we graag zien. Proef de sfeer van ons bedrijf en krijg een goed beeld van de werkzaamheden.

TOP